Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu

Međunarodni žiri natjecanja Autobest – neovisne organizacije stvorene 2001. godine – proglasio je model Fiat Tipo automobilom godine i dodijelio mu nagradu „Autobest 2016”. Ovaj uspjeh pokazuje da je ovaj model funkcionalan automobil s izvrsnim omjerom cijene i kvalitete, što je ključan koncept u obitelji vozila Fiat. Automobil sadrži ono što kupci iskonski cijene, jednostavan asortiman opreme i transparentnu prodajnu ponudu.

Žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 europskih država, što pokriva 91 % ukupne populacije kontinenta, dodijelio je automobilu 1492 boda za trinaest različitih parametara uključujući dizajn, udobnost, troškove posjedovanja, vozne sposobnosti, cijenu, servisnu mrežu, distribuciju rezervnih dijelova, svestranost i otkupnu vrijednost. Ukratko, automobil mora imati najbolji omjer cijene i kvalitete prema kriterijima većine europskih kupaca da bi pobijedio.

Ove je godine Fiat Tipo bio bolji od ostala četiri finalista: u užem krugu bili su Opel Astra, novi Hyundai Tucson, Honda CRV i Mazda CX-3. Prema žiriju, Fiat Tipo izvrstan je proizvod koji sadrži sve što je potrebno za zadovoljavanje potreba prosječnih europskih kupaca: dizajn, modeli motora, visoka razina kvalitete, udobnost, svestranost i izvrstan omjer cijene i kvalitete.

Pored ovog izvanrednog uspjeha novog modela Tipo, još su, ni više ni manje nego tri modela iz obitelji Fiat osvojila ovu prestižnu nagradu Autobest: prvi je bio Panda (2003.), a drugi Linea (2008.). Ceremonija dodjele nagrada održat će se sljedeće veljače u Milanu. To će biti prva gala večera nakon proširenja žirija i dodavanja novih članova koji predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Španjolsku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prodaja je uspješno krenula ovog mjeseca u Italiji – prodano je više od zapanjujućih tisuću primjeraka tijekom prve vikend-akcije distributera. Fiat Tipo na hrvatsko tržište dolazi krajem ožujka, 2016.